Байгууллагад:
- Биеийн халууныг өглөө бүр хэмжиж, тэмдэглэх
- Сэжигтэй тохиолдлыг тусгаарлах өрөөтэй байх
- Сэжигтэй тохиолдлыг тусгаарлах 3-4 хүний бүрэлдэхүүнтэй багийг урьдчилан томилох
- Ковид-19-ийн тухай мэдээлэл тогтмол өгөх
- Гар угаах нөхцөлөөр хангах
- Спиртэн суурьтай гар халдваргүйжүүлэгч байршуулах
- Сүү, цагаан идээ, жимс ногоо зэрэг шим тэжээлтэй хоол хүнсээр хангах
- Хэт ачаалалтай ажиллуулахгүй байх, эрт амраах
- Ажилчдыг цөөн тоогоор байрлуулах
- 1,5-2 метрийн зай барих
- Ажилчдын байранд цэвэрлэгээ, халдваргүйжүүлэлт тогтмол хийх
- Хоолны газар, ариун цэвэр, хувцас солих өрөө, спорт заал, халуун усны газрыг өдөрт 2-оос доошгүй удаа цэвэрлэж, 1 литр усанд 25мл белизна (хлор агуулсан бодис) хийсэн уусмалаар халдваргүйжүүлэх, агаар сэлгэлт хийх
- Халуурах, ханиах, цээжээр өвдөх зэрэг шинж тэмдэг илэрвэл 119, 80086829 дугаарт хандах
Ажилчдад:
- Амны хаалт зүүх
- Ажлын хувцсаа бүрэн өмсөх
- Хувцсаа бусадтай сольж өмсөхгүй байх
- Гараа савандаж угаах, халдваргүйжүүлэх
- Ам, хамар, нүүрэндээ хүрэхгүй байх
- Хүн хооронд 2 метрийн зай барих
- Гар станц, ажлын багаж хэрэгслийг дамжуулж хэрэглэхдээ халдваргүйжүүлэх
- Цагаан хэрэглэл, алчуур, хөнжил, гудас, хувцас хэрэгслийг наранд тавих
- Шүлсээ ил задгай хаяхгүй байх
- Тамхи дамжуулж татахгүй байх